Wat is Cre-ga?

Cre-ga is de Cre van de creativiteit (oorsprong van ieder mens) en Ga van de Yoga. Een mens wordt “uit de bron” geboren voordat het hier op aarde komt en keert daar weer naar terug als je de aarde weer verlaat. Dit is je herkomst of oorsprong en is ook de gang van het leven zelf. De levendige creatieve energie stroomt als je goed verbonden blijft met deze herkomst. Het is die energie die je voelt als je iets doet of maakt waarvan je het Yesgevoel krijgt.

De huidige tijd stelt hoge eisen aan jezelf. Een stressvolle baan, de druk om te moeten presteren, onrust, angsten, maar ook verdrietige situaties, zoals het verliezen van een dierbare, een scheiding, ziekte, financiële problemen of conflicten kunnen ervoor zorgen dat je even de draad kwijt bent. Je innerlijke balans kan hierdoor verstoord worden, waardoor je het contact met jezelf verliest. De vrije, ongebonden energie die je laat leven, zoals jij dat wil, wordt geblokkeerd.

 

Hoe kun je die weer laten stromen?

De Cre-ga methode gaat ervan uit dat zelfbewustzijn, met name lichaamsbewustzijn en gebruik van de rechterhersenhersenhelft (ziet de samenhang van dingen, is creatief en verbindend), een belangrijke rol spelen in het vrij maken van de ongebonden energie die ons aanspoort tot creëren ……., het leven (de rechterhersenhelft denkt graag “out of the box”). Deze hersenhelft ziet altijd wel ergens mogelijkheden of kansen op een wonder. Het is de energie die je ervaart als je iets doet of maakt waarvan je het “ yes-gevoel” krijgt. Bij de meeste mensen in het westen is het logische denken (linkerhersenhelft) dominant. Ze benutten niet of nauwelijks de kracht van hun creatieve denken. De aard van het creatieve denken is dat het positief reageert op fijne gedachten aan dingen die (nog) niet waar zijn. Het heeft een genezende werking.

Hoop doet leven! Geloof en hoop zijn de drijvende krachten achter de scheppende werking van je creatieve denken (rechterhersenhelft). De kracht van het creatieve denken is dat het gelooft in dingen die er nu nog niet zijn (via voorstellingsvermogen). In feite kan je creatieve denken geen onderscheidt maken tussen wat jij je voorstelt en de werkelijkheid. Dus wat jij je voorstelt, is voor je creatieve denken waar. Nu al!

Grote wensen hebben hun oorsprong in het creatieve denken. Deze wensen weerspiegelen je diepere weten over je toekomst en over je bedoeling hier op aarde. Je creatieve denken denkt in mogelijkheden en is kinderlijk onschuldig. Het durft grootse dingen te bedenken die er nog niet zijn. Door pijnlijke gebeurtenissen of door onvoldoende ondersteuning in je jeugd kan het zijn dat jij je creatieve wensen hebt begraven en dat je je meer en meer bent gaan richten op het logische denken. Net als Alladin in het sprookje Alladin en de Wonderlamp mag ook jij je geest uit de fles laten komen. Dat wil zeggen: je mag weer gaan geloven in de kracht van je creatieve denken en (heel) grote wensen uiten.

Wat is jouw allergrootste wens?

 

Hoe werkt de cre-ga:

Cre-ga maakt gebruik van elementen uit de yoga en van de tekentaal.
Met cre-ga kom je in contact met voelend zien (yoga) en ziend voelen (tekentaal) en zijn de elementen die uit deze twee disciplines samengevoegd wordt.

Bij het  werken met deze methode komen de volgende aspecten aanbod:

 1. Voelbaar
 2. Zichtbaar
 3. Tastbaar

 

Het tastbaar krijgen wat er in jou speelt, geeft inzicht, de mogelijkheid tot verandering.

Met de visie vanuit de yoga dat wij als mens bestaan uit lichaam, geest en ziel ga je leren bewust te worden van je lichaam als middel om jezelf beter te leren kennen d.m.vhet voelenDit wordt lichaamsbewustzijn genoemd. Onderzoek toont aan dat de mate waarin we ons bewust kunnen zijn van ons lichaam van invloed is op de manier waarop we gewaarwordingen en herinneringen verwerken en hoe we herstellen van traumatiserende gebeurtenissen. Door je hiervan gewaar te worden kun je voelen waar jouw energie stroomt en waar deze stagneert. Deze energie maak je vervolgens zichtbaar in een werkstuk waar jouw authentieke beeld vrijkomt. Bij het zichtbaar maken van jouw authentieke beeld maak je kennis met allerlei verschillende materialen. Het voelen en het zien maakt dat deze levendige creatieve energie in zijn stroming en zijn blokkering tastbaarder wordt. Dit gebeurt in kleine stapjes die iedere keer weer verbonden zullen zijn met het lichaam, waardoor het overspoelde zenuwstelsel zich kan ontladen en herstellen, om zo weer in een kalme ontspannen gemoedstoestand terug te komen. Hierdoor blijft het heel dicht bij jezelf en ontvouwt zich het werkstuk in de loop van de tijd. Je hoeft dus niet te kunnen tekenen of  aan yoga gedaan te hebben. Alles wordt aangepast hoe het in het hier en nu voor jou is.

En juist in jezelf, in jouw identiteit, gevoel, intuïtie en creativiteit zitten de oplossingen, de onbegrensde mogelijkheden, om gelukkig te zijn.


Voor wie?

Cre-ga is er voor mensen die op zoek zijn naar zichzelf, tevreden willen leren zijn met dat wat er is.

 

Die af willen van :

 • Niet lekker in hun vel zitten,
 • Burn-out zijn geraakt,
 • Lichamelijke/geestelijke klachten hebben,
 • Onrust en spanning voelen
 • Een druk gevoel van moeten

 Die ontvangen willen:

 • Creativiteit in beeld, woord en lichaamstaal
 • Denken, voelen en willen op een lijn willen krijgen
 • Wie weer bezieling wil voelen in dat wat je doet
 • De rust wil vinden in zichzelf
 • Op zoek naar verandering
 • Hoofd- , Hart- en Handengevoel

 

Resultaten van de cre-ga:

 • Inzicht in- en leren gebruiken van je creativiteit.
 • Inzicht in jezelf, wie je bent, wat je wilt en wat je doet, hoe sta ik in deze wereld?
 • Meer rust en evenwicht ervaren, weer energie hebben
 • Meer zelfvertrouwen en verbeterde assertiviteit
 • Gevoel van zelfbeschikking in je leven, je eigen autoriteit worden.

 

Themadagen:

Om kennis te maken met de cre-ga methode kun je een thema of onderwerp indienen, die dan op verzoek gemaakt wordt.
In overleg wordt er dan een tijd gepland om op een avond of op een dag dit te ervaren.

Stuur een bericht
Prijzenlijst
Yoga:€38,- per maand (vier lessen), via Zoom €40,- per maand
Zwangerschapsyoga:€38,- p.m. (vier lessen).
Kinderyoga:€100,- per kwartaal.
Mandala:Afhankelijk van de afspraak word de prijs bepaald.
Tekentherapie:€75,- per uur (inclusief materiaal). Dit kan vergoed worden door uw verzekeraar
Cre-ga:€75,- per maand (2 bijeenkomsten van 2 uur inclusief materiaal).
Numerologie:€60,- per consult.
Kleurocopie:€60,- per consult.