De spiegel van je innerlijke ziel

Mandala is een Sanskriet woord voor “magische cirkel”.

Deze magische vorm is een oervorm die veel mensen boeit vanwege zijn automatische middelpunt en een cirkelrand. In de psychologie van Carl Gustav Jung wordt het middelpunt van de mandala het symbool genoemd voor het Hogere Zelf, de eigenlijke innerlijke kern, het oerwezen dat je werkelijk bent en dat zowel het onbewuste als de bewuste psyche omvat.

Doordat  de mandala zowel middelpunt als cirkel betekent, behoren ook de vormen en symbolen die in de persoonlijke mandala´s verschijnen tot de eigen psychische totaliteit en kunnen zij het persoonlijke bewustzijn helpen ontwikkelen.

Deze magisch vorm kan je betrekken op het lichaam omdat het automatisch een middelpunt heeft (innerlijke kern) en een cirkelrand (huid). De binnenwereld en de interactie met de buitenwereld. De cirkelrand is een boeiende interactie van binnen naar buiten en andersom. Kenmerk van een cirkel is dat het een veilig kader is om in te tekenen en ontstaat vanzelf als er een behoefte is om de heelheid innerlijk te gaan ervaren.

In de tekentaal wordt de cirkel gezien als jouw eigen universele ruimte. Dit beeld maak je zichtbaar op een vierkant papier, waarmee je de aarde aanbiedt.

Door het tekenen van mandala’s kun je goed in contact komen met jezelf en daardoor innerlijke processen op gang brengen. Het biedt een mogelijkheid om je los te maken van oude patronen en denkbeelden. Door intensief met een mandala bezig te zijn, ben je in staat om de wijsheid die je in jezelf verborgen ligt zichtbaar te maken.

 

Werking in jezelf:

  • Spiegel van jouw ziel, door verbinding te maken met jouw eigen kern
  • Meditatief en stimuleert de Stilte
  • Brengt evenwicht in jouw logische linkerhersenhelft met de spirituele rechterhersenhelft
  • Geeft inzicht en evt. verandering, zodat dit helend kan doorwerken
  • Stimuleert jouw creativiteit.
  • Kleuren van mandala’s zorgt ervoor dat je rustig wordt en helpt je te groeien en contact te maken met jouw binnenwereld (innerlijk)
  • Geeft zelfkennis.

 

Hoe werk ik er mee in mijn praktijk:

Mijn werkhouding is dat de mandalatekenaar(ster) de regiehoud(st)er is van zijn/haar innerlijke proces die beschermd wordt door de magische cirkel wat ervoor zorgt dat de mandala privacy geeft. Het lichaam tekent via de motoriek wat verbonden is met het onbewuste en maakt het beeld zichtbaar van wat innerlijk in jou aanwezig is. De cirkelrand is jouw huid die de scheiding maakt tussen binnen en buiten, met jouw binnenwereld als kern, die voelbaar mee kan doen in dit proces. In een kleine groep zal er persoonlijke aandacht zijn voor jouw innerlijke proces die voelbaar en zichtbaar wordt gemaakt waardoor jij met inzicht naar huis gaat.
 

Als mandaladocent gecertificeerd door Educatief Mandala Instituut (EMI)

Prijzenlijst
Yoga:€38,- per maand (vier lessen), via Zoom €40,- per maand
Zwangerschapsyoga:€38,- p.m. (vier lessen).
Kinderyoga:€100,- per kwartaal.
Mandala:Afhankelijk van de afspraak word de prijs bepaald.
Tekentherapie:€75,- per uur (inclusief materiaal). Dit kan vergoed worden door uw verzekeraar
Cre-ga:€75,- per maand (2 bijeenkomsten van 2 uur inclusief materiaal).
Numerologie:€60,- per consult.
Kleurocopie:€60,- per consult.