Yin/yang kinderen

Is het symbool van de polariteit. Zonder licht is er geen donker, zonder geven geen ontvangen etc. Beide kwaliteiten hebben zijn waarde en hoewel ze elkaars tegengestelden zijn kunnen ze niet zonder elkaar bestaan. Tijdens het spelen met yoga willen we kinderen onder andere de balans weer laten voelen tussen beweging en rust, tussen spanning en ontspanning. Hierdoor zal het kind meer evenwicht gaan ondervinden tussen denken, voelen en willen. Dit geeft een gevoel van ruimte en rust.

 

Ontdekkend en spelend de wereld in

Kinderen die goed in hun vel zitten, spelen zichzelf de wereld in. Dit spelen is een belangrijk gegeven om emotioneel vrij te leren zijn. Je nieuwsgierigheid en verwondering in te zetten om de wereld te ontdekken. Tijdens het spelen met yoga, laten we kinderen in contact komen met dit basisgevoel om zo tot zelfvertrouwen te komen. Het kind zal zich hierdoor veilig voelen in zichzelf en daardoor ook met de ander.

 

Groeien als een bloemkind

Een zaadje is klein maar heeft een enorme groeikracht. Het draagt de creativiteit van het leven in zich. Stap voor stap doorloopt het alle fases om tot volledige bloei te komen. Alle fases zijn even belangrijk en het kind is dus in al zijn groeifases, zowel lichamelijk als geestelijk compleet.

 

Aandacht als voeding voor de bloem

Om het kind er te kunnen laten zijn is er aandacht nodig voor lichaam, geest en ziel. Het kind voelt dan van binnenuit dat het er mag zijn. In de yogalessen zullen we de buitenwereld even uit doen. We brengen de aandacht van het kind naar zijn innerlijke wereld. De kinderen van nu leven in een wereld vol met prikkels van buitenaf. Hierdoor kunnen kinderen soms vergeten wie ze zelf zijn en wat hun eigen weg is. Kinderyoga kan helpen het kind zijn aandacht weer naar zichzelf te brengen, zodat zijn/haar eigen energie (weer) kan gaan stromen.

 

De lessen kind-2

De lessen zullen zowel speels als spannend, stil, rumoerig, aandachtig, ingetogen en gezellig zijn. Binnen de les zal getracht worden de kinderen een gevoel van veiligheid te geven en eveneens het respect voor zichzelf en voor de anderen te stimuleren. Vaak worden kinderen spontaner in hun spel, gaan ze kameraadschappelijker met elkaar om en verbeteren cognitieve prestaties.

 

Tijdens de lessen wordt onder andere gebruikt gemaakt van de volgende middelen:

 • ademoefeningen
 • aandachtsoefeningen
 • tekenopdrachten
 • vertrouwensspelletjes
 • de natuur en elementen verkennen
 • yogahoudingen en bewegingen, om de natuur in jezelf te voelen
 • visualisatie/geleide fantasie oefeningen
 • zingen en muzikaal tekenen
 • meditatieoefeningen en stilzitten

Er zijn twee groepen:

 • Voor kinderen van 4 t/m 6 jaar
 • Voor kinderen van 7 t/m 12 jaar

In mijn praktijk kan er op verschillende manieren met kinderen gewerkt worden. Naast kinderyogalessen, kan er ook gebruik gemaakt worden van kindertekentherapie (voor meer informatie klik hier) en kindertekengroepjes. Tevens is er een samenwerking met een psycholoog/kindercoach. Zij verzorgt de kinderyogalessen onder supervisie van mij.

 

Even voorstellen:

Ik ben Eva Meulenbeek. Mijn universitaire diploma psychologie heb ik gecombineerd met een opleiding tot holistische kindercoach en kinderyogadocent. In mijn werk vind ik het belangrijk dat zowel kinderen als ouders weer verbinding krijgen met hun eigen kracht en handvaten krijgen om zelf weer verder te kunnen. Bovenstaande disciplines maken dat kennis gecombineerd wordt met een praktische en speelse manier van werken. In samenwerking met de tekentherapie zorgt dit voor een brede en veelzijdige kijk, waardoor er goed aangesloten kan worden bij de hulpvraag.

Telefoonnummer: 0614828393

 

Prijzenlijst
Yoga:€36,- per maand (vier lessen), via Zoom €38,- per maand
Zwangerschapsyoga:€36,- p.m. (vier lessen).
Kinderyoga:€100,- per kwartaal.
Mandala:Afhankelijk van de afspraak word de prijs bepaald.
Tekentherapie:€75,- per uur (inclusief materiaal). Dit kan vergoed worden door uw verzekeraar
Cre-ga:€70,- per maand (2 bijeenkomsten van 2 uur inclusief materiaal).
Numerologie:€60,- per consult.
Kleurocopie:€60,- per consult.